Política de Envíos

Los términos de envio dependen de diversos factores entre ellos el tipo de envio que ha seleccionado en el proceso de compra.

La ubicación del vendedor y el tiempo de entrega aproximado se muestra en la pantalla en la sección entrega de la pagina del producto.

Lliurament nacional estàndard : si el país on es troba el venedor i el de l’adreça de lliurament coincideixen, el lliurament es realitza entre 2 i 5 dies després de l’enviament . Normalment, l’opció de lliurament estàndard no inclou seguiment de la comanda o justificant de l’enviament.

Lliurament internacional estàndard : si el país on es troba el venedor i el de la direcció de lliurament són diferents, el lliurament es realitza entre 5 i 21 dies laborables després de l’enviament . Normalment, l’opció de lliurament estàndard no inclou seguiment de la comanda o justificant de l’enviament.

Lliurament nacional urgent : si el país on es troba el venedor i el de l’adreça de lliurament coincideixen, el lliurament es realitza entre 1 i 2 dies laborables després de l’enviament . Normalment, l’opció de lliurament urgent inclou seguiment de la comanda o justificant de l’enviament.

Lliurament internacional urgent : si el país on es troba el venedor i el de la direcció de lliurament són diferents, el lliurament es realitza entre 3 i 14 dies laborables després de l’enviament . Normalment, l’opció de lliurament urgent inclou seguiment de la comanda o justificant de l’enviament.

És possible que es requereixi una signatura en el lliurament.

En cas que siguin possibles diferents opcions de lliurament, vostè podrà triar la que desitgi durant el procés de compra. Som un mercat i, com a tal, és possible que les opcions siguin diferents per als articles de la cistella.

Recordeu que, com qualsevol altre servei d’enviaments, els terminis de lliurament són aproximats, no es poden garantir i no inclouen el temps al despatx de duanes, ja que està fora del nostre abast.

Despeses d’enviament

Les despeses d’enviament depenen de diversos factors, entre ells el tipus d’enviament que vostè hagi triat durant el procés de compra.

El total de les despeses d’enviament es mostra en l’última pantalla de el procés de compra abans de confirmar la seva comanda. Recordeu que és important seleccionar el país d’enviament correcte durant el procés de compra. El seu enviament serà cancel·lat si l’adreça de lliurament no coincideix amb el país d’enviament, ja que les despeses s’hauran calculat de manera incorrecta.

Si es produeix alguna despesa d’enviament addicional en la seva comanda com, per exemple, que el pes del producte superi el permès pel servei de missatgeria o que s’hagi de lliurar a un lloc remot, ens posarem en contacte amb vostè i podrà optar per procedir o cancel·lar la seva comanda.

Restriccions de l’adreça de lliurament

Actualment, només realitzem enviaments a l’estat Espanyol.

Només lliurarem comandes en la direcció d’un punt de recollida si ha estat establerta com a adreça de facturació de la targeta amb la qual s’ha realitzat el pagament durant el procés de compra.

Serveis de missatgeria

Els nostres venedors utilitzen una àmplia gamma dels principals serveis de missatgeria a nivell mundial així com de serveis postals locals per lliurar les comandes segons el país d’origen i de destinació i el tipus de producte.
Desafortunadament, no pots triar un servei de missatgeria específic.
Un cop hagi arribat la comanda a la seva destinació, aquest serà lliurat al servei postal local i és possible que hagi de recollir la seva comanda en un punt de lliurament.